In opdracht van bloemenveiling Royal Flora Holland verzorgt IDDS het complete sloopmanagement van een deel van het veilingcomplex in Rijnsburg (rood gearceerde vlak op de afbeelding). Het ‘te slopen’ deel beslaat een oppervlakte van ca. 1,5 hectare. Bij deze grootschalige asbestsanering en totaalsloop, die wordt uitgevoerd door Circulair Sloopbedrijf RGS, wisten we als sloopmanager voor de opdrachtgever een aanzienlijke kostenbesparing en milieuwinst te behalen. 

Asbestsanering en circulariteit

Het dak bestaat uit asbesthoudende golfplaten en gaan we onder asbestcondities saneren. Tussen de schuine asbesthoudende daken is een plat dak met dakgrind aanwezig. Door erosie van de asbestdaken was het complete dakoppervlak met grind als asbest verontreinigd aangemerkt. Toch zorgden we er door een innovatieonderzoek en een innovatieadvies voor dat het grootste deel van het grind circulair alsnog kan worden hergebruikt. Het grind hoeft zo dus niet te worden gestort als asbest.

Naast de financiële voordelen levert dit ook aanzienlijke milieuwinst op. Tijdens de asbestsanering voert IDDS ook achtergrondmetingen uit om te waarborgen dat asbestvezels niet terecht komen in gebieden die in gebruik blijven. Voor deze bovenwettelijke maatregelen koos Royal Flora Holland ervoor om de veiligheid van medewerkers en huurders maximaal te beschermen.

Circulair hergebruik

Voorafgaand aan de sloop is het inbouwpakket (wat voornamelijk bestaat uit koelcellen en kantoren) verkocht. Dit leverde een financieel voordeel op, maar zorgde ook voor circulair hergebruik van het inbouwpakket. Daarnaast zou het storten van dit materiaal een grote impact op het milieu zou hebben. Een duidelijke ‘win-win-win’ situatie dus. Verder gaan we onder andere de staalconstructie en het asfalt circulair hergebruiken. Door deze maatregelen wordt ca. 98% van al het uitkomende materiaal hergebruikt.

Wat IDDS voor u betekent bij een (circulaire) sloopopgave?

IDDS heeft alle kennis en expertise die bij sloopprojecten komt kijken in huis. Denk hierbij aan onze kennis en expertise met betrekking tot ecologie, bodem, archeologie, asbest, chroom 6, omgevingsmanagement, enzovoort. Dat we alle kennis onder één dak hebben zorgt voor ‘korte lijnen’ en verrassende, risico gestuurde en slimme oplossingen. Bovendien is het absoluut úniek en biedt u veel voordelen.

Meer weten over onze (circulaire) sloopdienstverlening?

Neem contact op met onze adviseur Bram Kroon (bkroon@idds.nl) of kijk verder op onze pagina Bouw- en Sloopmanagement.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.