Asbest

IDDS is een totaal dienstverlener voor bouwmanagement, sloopmanagement en ook voor asbestonderzoek. Wij doen asbestonderzoek en inventariseren de risico’s met betrekking tot asbest bij uw project. Verder, helpen we u door u van A tot Z te adviseren en begeleiden bij uw asbestproject. Hierbij staan uw project en wensen centraal.

Asbestonderzoek betreft bij IDDS

  • Asbestinventarisatie met of zonder destructief onderzoek (oude Type A en B onderzoek)
  • Asbestrisico inventarisatie NEN 2991
  • Validatiemeting SG-548 (terugschalingsmeting risicoklasse)
  • Asbestbeheerplannen
  • Saneringskosten advies
  • Aanbestedingen
  • Saneringsbegeleiding
  • Directievoering en toezicht

Asbestinventarisatie

Door onze jarenlange ervaring en expertise is uw asbestproject bij ons in goede handen. Afhankelijk van uw doel en de reikwijdte richten wij het onderzoek naar uw wensen in. U kunt bij ons terecht voor het inventariseren van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, agrarische gebouwen en maatschappelijk vastgoed etc..

Door dat de meeste objecten wij inventariseren gerenoveerd of gesloopt wordt weten wij als geen ander niet zichtbaar asbest zichtbaar te maken en uw uitvoeringsrisico’s te minimaliseren.

IDDS is volledig gecertificeerd conform het certificeringschema voor de procescertificaten Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering (bijlage XIIIA behorende bij Artikel 4.27 van de arbeidsomstandighedenregeling). (voorheen de SC-540). Binnen IDDS werken zeer ervaren en breed opgeleide Deskundige inventariseerders asbest die naast een asbestopleiding ook bouwkundig zijn opgeleid.

Asbest advies en saneringskosten

Indien u uw asbest wenst te laten saneren kunnen wij u adviseren over de beste saneringsmethode en de saneringskosten ramen zodat u uw budget kunt reserveren dan/wel de begroting van de asbestsaneerder kan toetsen. Dit toetsen kunnen wij ook voor u doen. Hierbij zetten wij onze jaren lange ervaring in combinatie actuele kennis van de nieuwste saneringstechnieken in. Uw voordeel hiervan is dat wij door slimme oplossingen vaak een gunstigere prijs weten te realiseren.

Asbestsaneringsbegeleiding

Wilt u volledig ontzorgd worden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen uw asbestproject van A tot Z begeleiden. Zo verzorgen wij de offerte uitvraag, beoordelen de inschrijvingen, voeren de onderhandelingen en zien toe op een correcte uitvoering en controleren de vrijgaven. Wist u dat wij ook uw volledige project van sloop tot en met de oplevering van nieuwbouw kunnen coördineren? Naast asbestsanering en asbestinventarisaties zijn wij hét onderzoeksbureau met korte lijnen en de beste kwaliteit.

Asbestrisico’s en asbestwetgeving

In bouwwerken van voor juni 1993 zijn vaak asbesthoudende materialen verwerkt. Asbest kent zo’n 3.500 verschillende toepassingen. Vaak werd asbest aangebracht vanwege zijn goede eigenschappen zoals brandwerendheid, slijtvastheid en de lage aanschafprijs. Maar asbest kent ook grote gezondheidsrisico’s. Het verwijderen van asbest is daarom wettelijk strikt geregeld en hierdoor ook erg kostbaar.

Gaat u een gebouw van voor juni 1993 verbouwen of slopen, dan is een asbestinventarisatie volgens de asbestwetgeving verplicht. Gaat u een gebouw aankopen, dan kan asbest een groot financieel risico zijn; op het vlak van uw aansprakelijkheid, maar ook voor de gezondheid van u en uw medewerkers.

Asbestsanering

Meer dan alleen asbestprojecten begeleiden

IDDS is een landelijk opererend multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau. Samen met u gaan wij op zoek naar integrale en waardevolle oplossingen op het gebied van ontwikkeling van locaties, zowel boven- als ondergronds. Naast onze expertise in asbest, werken wij veel aan milieuonderzoek, sloopwerkzaamheden en bouwmanagement.

Meer weten, vul het formulier in.

Naam (verplicht)

E-mail waarop wij u kunnen bereiken (verplicht)

Telefoonnummer (niet verplicht, maar wel handig om snel contact te maken)

Uw bericht