Asbest

Asbestinventarisatie, asbestonderzoek of asbest saneren? Gaat uw een gebouw kopen, verbouwen of slopen? IDDS helpt met een asbestinventarisatie conform het asbestverwijderingsbesluit. Wij managen alle asbestrisico’s en inventariseren, adviseren, begroten en begeleiden asbestprojecten van A tot Z.

Asbestinventarisatierapport

IDDS is een totaal dienstverlener voor bouwmanagement, sloopmanagement en ook voor asbest. Wij stellen een asbestinventarisatierapport op en werken volgens het certificeringschema SC-540 en NENE 2991. Door onze jarenlange ervaring en expertise is uw asbestproject bij ons in goede handen.

IDDS Asbest zorgt voor:

  • Asbestinventarisatie Type A, B, 0 en G
  • Asbestrisico inventarisatie NEN 2991
  • Asbestbeheerplannen
  • Saneringskosten advies
  • Aanbestedingen
  • Saneringsbegeleiding
  • Directievoering en toezicht

Asbest saneren en begeleiding

Graag brengen wij de kosten voor asbest saneren in kaart voor uw project. Wist u dat wij ook uw volledige project van sloop tot en met de oplevering van nieuwbouw kunnen coördineren? Naast asbestsanering en asbestinventarisaties zijn wij hét onderzoeksbureau met korte lijnen en de beste kwaliteit.

Asbestrisico’s en asbestwetgeving

In bouwwerken van voor 1994 zijn vaak asbesthoudende materialen verwerkt. Asbest kent zo’n 3.500 verschillende toepassingen. Vaak werd asbest aangebracht vanwege zijn goede eigenschappen zoals brandwerendheid, slijtvastheid en de lage aanschafprijs. Maar asbest kent ook grote gezondheidsrisico’s. Het verwijderen van asbest is daarom wettelijk strikt geregeld en hierdoor ook erg kostbaar.

Gaat u een gebouw van voor 1994 verbouwen of slopen, dan is een asbestinventarisatie volgens de asbestwetgeving verplicht. Gaat u een gebouw aankopen, dan kan asbest een groot financieel risico zijn; op het vlak van uw aansprakelijkheid, maar ook voor de gezondheid van u en uw medewerkers.

Asbestsanering

Meer dan alleen asbestprojecten begeleiden

IDDS is een landelijk opererend multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau. Samen met u gaan wij op zoek naar integrale en waardevolle oplossingen op het gebied van ontwikkeling van locaties, zowel boven- als ondergronds. Naast onze expertise in asbestinventarisatie, werken wij veel aan milieuonderzoek, sloopwerkzaamheden en bouwmanagement.

IDDS. Asbestinventarisatie & asbestonderzoek

Meer weten, vul het formulier in

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (niet verplicht, wel heel handig om snel contact te kunnen leggen)

Uw bericht