De Grimburgwal vormt een van de vele kademuren van Amsterdam. Even geleden stortte een deel van deze kade in en verdween een deel van de Grimburgwal in de gracht. Op de kade is onder andere een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gevestigd. De Gemeente Amsterdam vroeg IDDS na het instorten van een deel van de kade om een waterbodemonderzoek te doen aan de Grimburgwal. 

Afbeelding van het ingestorte deel van de Grimburgwal grenzend aan een gebouw van de UvA.

Het ingestorte deel van de Grimburgwal grenzend aan een gebouw van de UvA.

Waterbodemonderzoek

Door het nemen van bodemmonsters kan IDDS de kwaliteit van de bodem bepalen. Dit is van belang voor de werkzaamheden die gaan plaatsvinden om het ingestorte gedeelte te herstellen.

Onderzoek binnenstedelijke kademuren

Het vervangen en onderzoeken van binnenstedelijke kademuren kent vele uitdagingen. Naast dat de constructie van de kademuur zelf geïnspecteerd dient te worden, kunt u onder andere te maken krijgen met bodemverontreiniging, archeologie, beschermde flora en fauna en vanuit de Tweede Wereldoorlog achtergebleven explosieven. In dit geval onderzocht IDDS enkel de waterbodem, maar we kunnen u vanuit onze integrale expertise ondersteunen bij alle uitdagingen die het vervangen en onderzoeken van een kademuur met zich meebrengt. 

Wilt u meer informatie over onze onderzoeken bij werkzaamheden aan binnenstedelijke kademuren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.