Vliegtuigberging Texashaven Amsterdam

0

Afbeelding: Haviland Mosquito toestel zoals het in Amsterdam geborgen toestel (Bron: Wikipedia)

In het havengebied van Amsterdam is door Defensie in samenwerking met IDDS, Havenbedrijf Amsterdam en gemeente Amsterdam een vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog geborgen. De bodem waarin het vliegtuigwrak zich bevond werd vrijgemaakt voor uitgifte aan derden. Dit was voor de gemeente en het havenbedrijf de aanleiding om Defensie te verzoeken het vliegtuigwrak te bergen.

Vliegtuigberging Texashaven Amsterdam

Afbeelding: luchtfoto van de projectlocatie in het havengebied van Amsterdam.

De berging is goed verlopen dankzij de prettige samenwerking met alle betrokkenen en een deskundige aanpak, waarbij is gewerkt met respect voor de omstandigheden die bij een project als deze komen kijken. Kom meer te weten over het vliegtuig en de vliegtuigberging in onderstaande video!

Voortdurend ontwikkelen: ‘IDDS en voormalig Stafofficier Vliegtuigberging Arie Kappert slaan de handen in één.’

Bergen van een vliegtuigwrak uit WOII, en alles wat daarbij komt kijken, vraagt om deskundigheid en ervaring. Voormalig Stafofficier Vliegtuigberging Arie Kappert gaat zijn expertise inzetten om mee te denken in een pragmatische en veilige aanpak bij toekomstige bergingen, wanneer IDDS hier in de toekomst voor wordt ingeschakeld.

Arie Kappert beschikt over ruim vijf jaar ervaring als Stafofficier Vliegtuigberging. Hiernaast heeft hij uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van vliegtuigbouwkunde. Mede vanuit interesse in de gevoerde luchtoorlog binnen de Tweede Wereldoorlog, zal Arie Kappert ondersteunen bij vliegtuigbergingsprojecten van IDDS. Wij, als IDDS, zijn zeer verheugd met deze samenwerking en denken hiermee in de toekomst de kwaliteit en veiligheid bij onze diensten m.b.t. vliegtuigberging nog beter te kunnen waarborgen.

Arie Kapper Stafofficier Vliegtuigberging Arie Kapper Stafofficier Vliegtuigberging

Afbeeldingen: Arie Kappert in zijn periode als Stafofficier Vliegtuigberging (bron: Arie Kappert)

 

twitterlinkedin
Delen

Comments are closed.