Luchtfoto plangebied (IDDS)

Timpaan en Van Rhijn Bouw ontwikkelen samen 134 nieuwbouwwoningen en realiseren hiermee de tweede fase van een woonwijk in Sassenheim: Overteylingen Oost. Wij hebben het uitwerkingsplan opgesteld, inclusief toelichting, planregels en verbeelding. Tevens hebben we de verschillende onderzoeken uitgevoerd en het akoestisch onderzoek gecoördineerd naar de 26 sociale huurwoningen die buiten het uitwerkingsplan vallen, maar dienen als geluidbescherming voor de overige woningen. In verband hiermee hebben we ook een voorwaardelijke verplichting opgenomen (in overeenstemming met het moederplan): deze woningen dienen eerst gerealiseerd te zijn, voor de overige woningen in gebruik genomen kunnen worden. Ook de instandhouding van de haag als lijnelement was een belangrijke stedenbouwkundige voorwaarde voor het plan.

Vanuit onze verschillende expertises hebben wij ondersteund bij de planvorming en het planologisch rondbreien van het uitwerkingsplan, inclusief afstemming met verschillende bevoegde gezagen.

Het woonprogramma binnen het uitwerkingsplan omvat 20 beneden-boven-woningen; 27 rijwoningen; 28 appartementen, 20 twee-onder-een kap woningen, 13 vrijstaande woningen. Een veelzijdig aanbod, waarmee voorzien wordt in de woningbehoefte in Sassenheim.

Verbeelding uitwerkingsplan_BOdG

De verbeelding als onderdeel van het uitwerkingsplan (BOdG)

Impressie Overteylingen Oost_Korbee van der Kroft Architecten

Impressie van de nieuwe woonwijk (Korbee van der Kroft Architecten)

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.