De Reuvensdagen, het jaarlijkse archeologisch congres dat van 16 t/m 18 november 2017 in Leiden werd gehouden, waren een groot succes. Onze senior KNA Archeoloog Yolande Meijer en bouwhistoricus Michel van Dam verzorgden een presentatie tijdens de sessie “Interdisciplinair onderzoek van de stad in de Nieuwe tijd”.

Archeologie en bouwhistorie

De recente opgravingen in Alphen aan den Rijn, die door Meijer geleid werden, vormden een mooie concrete casus waarin archeologie en bouwhistorie samen optrokken. Van Dam behandelde het probleem van het ongedocumenteerd slopen van gebouwen en de cruciale informatie die daarmee verloren gaat; informatie die van belang is voor het beantwoorden van de archeologische en de bouwhistorische onderzoeksvragen. De gegevens uit het boven- en ondergrondse onderzoek vormen immers samen het complete verhaal van de onderzoekslocatie.

Druk bezochte en succesvolle lezing door IDDS

De sessie werd zeer goed bezocht en het publiek vormde een mooie doorsnede van (stads)archeologen, beleidsmedewerkers en bouwhistorici. Dit leverde boeiende, inhoudelijke discussies op na afloop van de lezingen.

IDDS bedankt Erfgoed Leiden en Omstreken, de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden en het Rijksmuseum van Oudheden voor de goede organisatie van deze dagen!

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.