Foto: tankgracht en stuk beton van een bunker uit de Tweede Wereldoorlog

Op 12, 13 en 14 oktober 2018 vinden de jaarlijkse Nationale Archeologiedagen plaats! Tijdens deze dagen is door heel het land van alles te beleven op het gebied van archeologie en cultuurhistorie. Scarlett van der Weele van IDDS geeft een presentatie over de oorspronkelijk rondom Hilversum gelegen Duitse verdedigingslinie.

Presentatie onderzoek Duitse verdedigingswerken Hilversum

Gemeente Hilversum geeft invulling aan de dagen op 12 oktober door presentaties, rondleidingen en meer over de vergeten sporen van de Duitse verdedigingswerken in Hilversum. Onze collega Scarlett van der Weele presenteert deze dag over de Duitse verdedigingslinie rondom Hilversum waar zij in 2016 onderzoek naar gedaan heeft. Op basis van dit onderzoek maakten studenten archeologie van Saxion Hogescholen een aantal 3D-modellen welke tijdens deze dag te bewonderen zijn.

Sporen verdedigingswerk Hilversum

Bunker uit de Tweede Wereldoorlog: onderdeel van de oorspronkelijke Duitse verdedigingslinie 

Opsporing naar Conventionele Explosieven als bijkomstigheid

Ook presenteert Scarlett van der Weele over het opsporen van conventionele explosieven (OCE), iets waar een archeoloog mee te maken zal hebben bij onderzoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog.

Een Nationale Archeologiedag vol ontdekkingen

Tijdens de Nationale Archeologiedag op 12 oktober zijn er activiteiten voor jong en oud. In Hilversum is veel te ontdekken. Voor vragen stuurt u een e-mail naar de organisatie.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.