Transformatie Stadhuisplein Zoetermeer

0

Planlocatie in het centrum van Zoetermeer (bron: IDDS)

Het Stadhuisplein van Zoetermeer wordt verlevendigd door een ambitieus programma: een betere openbare ruimte, levendige plinten, een mix van functies en dat alles in directe nabijheid van de RandstadRail. In dat kader wordt aan de oostzijde van het plein een voormalig (leegstaand) ca. 1.500 m2 groot kantoorgebouw getransformeerd naar 18 luxe loftwoningen en een grote horecafunctie op de begane grond. Er worden 14 splitlevelwoningen tussen de 85 en 100 m2 gerealiseerd, twee studio’s van 55 m2 en twee kleinere studio’s geschikt voor studenten / young professionals.

IDDS heeft hiervoor de ruimtelijke onderbouwing geschreven en de benodigde omgevingsonderzoeken uitgevoerd. Daarin was met name van belang de motivatie dat de procedure met behulp van de zogenaamde kruimelgevallenregeling (combinatie van onderdelen 1 en 9) ingestoken kon worden. Dit betekent namelijk een reguliere procedure in het kader van de Wabo: het bevoegd gezag dient binnen 8 weken op de aanvraag te beslissen en bij geen reactie wordt de vergunning van rechtswege verleend. Tijdwinst dus en voor een ontwikkelaar betekent dat al gauw geldwinst!

Impressie van het planontwerp (V8 Architects)

Doorsnede van het nieuwe woongebouw inclusief RandstadRail (V8 Architects)

twitterlinkedin
Share.

Comments are closed.