IDDS en Bombs Away werkten afgelopen jaar aan een Risicokaart Conventionele Explosieven voor de gemeente Eindhoven. Eindhoven is in de oorlog op diverse plaatsen zwaar gebombardeerd. Onder andere het vliegveld en de Philipsgebouwen maakten dat Eindhoven een veelvuldig gekozen ‘target’ was voor bombardementen. Deze ‘bommenkaart’ biedt de gemeente Eindhoven de mogelijkheid om vroegtijdig in een projectontwikkeling te zien of er rekening gehouden moet worden met mogelijk achtergebleven explosieven.

Tentoonstelling 75 jaar vrijheid

Eindhoven viert dit jaar 75 jaar bevrijding. Met verschillende festiviteiten staat de stad stil bij de bevrijding. Het Van Abbe Museum sluit bij de festiviteiten aan. Zij organiseren namelijk de tentoonstelling Eindhoven bezet. 75 tastbare herinneringen. Toepasselijk worden 75 voorwerpen met een bijzonder verhaal uit de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld. De bommenkaart, die IDDS en Bombs Away hebben gemaakt, is één van deze bijzondere voorwerpen.

Nationale Monumentendag

Komend weekend is de Nationale Monumentendag. Vanwege de Nationale Monumentendag is het Van Abbe Museum gratis toegankelijk. Bovendien is er een uitgebreid programma voor het gehele weekend. Zoals eerder aangegeven maakt de Risicokaart Conventionele Explosieven onderdeel uit van de tentoonstelling in het Van Abbe. Zodoende verzorgt IDDS op zaterdag om 16:00 samen met Bombs Away een presentatie hierover.

Wilt u meer weten over de Risicokaart Conventionele Explosieven en het project? Klik dan hier

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.