Vanaf 7 juni is er een archeologische pop-up tentoonstelling in de Hooftstraat van Alphen aan den Rijn. In 2015 en 2016 zijn er in het centrum drie opgravingen uitgevoerd: twee aan het begin van de Hooftstraat en één ter hoogte van het Thorbeckeplein. Nu is de nieuwbouw in de Hooftstraat opgeleverd en willen de betrokkenen, waaronder de gemeente Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland, graag de archeologische vondsten tonen aan het publiek.

Archeologisch op-up tentoonstelling in de nieuwe winkels

In de etalages van de nieuwe winkels en enkele koffiezaken staat van juni tot en met augustus een pop-up tentoonstelling van de archeologische vondsten. Archeologie, bouwhistorie en de meest recente geschiedenis zijn in de tentoonstelling zoveel mogelijk met elkaar verbonden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidie van Provincie Zuid-Holland.

Archeologische opgravingen

Afbeelding 1 van 4

Kom de archeologische vondsten bekijken op 7 juni

Benieuwd en zin om te komen kijken? Op 7 juni wordt de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Leo Maat. De tentoonstelling is tot eind augustus te zien in de etalages van de Hooftstraat tussen de Aar en de Julianabrug.

Adres pop-up tentoonstelling:

Hooftstraat 1, 2406 GD Alphen aan den Rijn

Zie hier de exacte locatie van de tentoonstelling

 

 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.