Het Rijksvastgoedbedrijf verzorgd in opdracht van het Ministerie van Defensie de uitbreiding en renovatie van het complex van NATO Communications and Information Agency (NCIA) aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag. Het verouderde gebouw wordt gerenoveerd en uitgebreid met een extra etage en een nieuwbouw aan de voorzijde. Ook het terrein is uitgebreid om plaats te bieden aan een binnenkort te realiseren parkeergebouw. Tijdens de renovatiewerkzaamheden trof men extra asbest aan. Hierdoor dreigde het project aanzienlijke vertraging op te lopen. IDDS bedacht een aangepaste methode voor de asbestsanering waardoor de vertraging kon worden teruggebracht tot enkele weken en de meerkosten konden worden beperkt.

Optimalisatie asbestsaneringsmethode

Bij het inventariseren van asbest voor aanbesteding (niet uitgevoerd door IDDS) bleek asbest gemist te zijn. Het ging hierbij om asbesthoudende kit tussen de gevelkozijnen en de betonlateien. Hierdoor konden de kozijnen niet gesaneerd worden in een risicoklasse 1 sanering zoals verwacht, maar in een risicoklasse 2 buiten sanering. IDDS bedacht voor het Rijksvastgoedbedrijf een aangepaste saneringsmethode. Zo konden de kozijnen toch op een veilige en verantwoorde wijze in een risicoklasse 1 worden gesaneerd.
Verder, verzorgde IDDS een validatiemeting conform de sci-548. Op deze manier maakte IDDS het mogelijk om ook de betonlateien in een risicoklasse 1 te saneren. Mede door onze inspanningen kon de vertraging van het project aanzienlijk worden beperkt, net als de hieraan verbonden meerkosten.

Saneringsbegeleiding tijdens de uitvoering

Ook tijdens de uitvoering is IDDS Bouw- en Sloopmanagement betrokken. We zien toe op een correcte, veilige, efficiënte en kwalitatief goede asbestsanering.

Ook een complex asbestvraagstuk?

Loopt u ook tegen een complex asbestvraagstuk aan en dreigt u project te vertragen, of dreigen voor u hoge saneringskosten? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. De kans is groot dat wij ook voor uw project veel voordelen kunnen halen. U contact ons door onderstaand contactformulier in te vullen.  

  Naam (verplicht)

  E-mail waarop wij u kunnen bereiken (verplicht)

  Telefoonnummer (niet verplicht, maar wel handig om snel contact te maken)

  Uw bericht

  twitterlinkedin
  Deel.

  Reageren niet mogelijk.