Aan de Goudsteen in Maassluis heeft IDDS Explosieven afgelopen weken onderzoek verricht naar explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De kade van de Goudsteen in Maassluis is in slechte staat en moet worden vervangen. Uit historisch vooronderzoek is gebleken dat het gebied waarin de Goudsteen zich bevindt tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig is getroffen door een bombardement.

Opsporingsonderzoek naar explosieven voor gemeente Maassluis

Om de toekomstige werkzaamheden aan de kade veilig uit te voeren heeft de gemeente Maassluis aan IDDS Explosieven gevraagd om een opsporingsonderzoek. Hierbij wordt gezocht naar de aanwezigheid van explosieven die door het bombardement in de bodem zijn achtergebleven. De werkzaamheden bij dit onderzoek aan de Goudsteen kregen veel aandacht, onder andere door het AD en WOS.nl.

Bron: WOS.nl

Explosieven op 12 meter diepte

Door de slappe bodem konden eventueel achtergebleven explosieven zich tot wel 12 meter diep bevinden. Om deze diepere bodemlagen in kaart te brengen is door IDDS een drukstelling ingezet. Deze stelling drukt een detector de grond in waardoor ook de diepere bodemlagen gedetecteerd worden. De uitgevoerde detectie heeft het plangebied uiteindelijk vrij gegeven, waardoor de gemeente Maassluis de geplande werkzaamheden veilig uit kan voeren. 

Bewaak plannen en budget door opsporingsonderzoek

Vanzelfsprekend is het aantreffen van een explosief gevaarlijk, maar naast de veiligheidsrisico’s ontstaat ook vaak druk op de planning en het budget in uw project. Neem contact op voor meer informatie over opsporingsonderzoek door IDDS.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.