In 2017 is er veel veranderd ten aanzien van het inventariseren en saneren van asbest. Deze wijzigingen in asbestwetgeving hebben invloed op de dagelijkse praktijk van onze opdrachtgevers en heeft geleid tot een aantal innovaties voor het saneren van asbest. Speciaal voor woningbouwcorporaties en zorginstanties heeft IDDS Bouw- en Sloopmanagement in samenwerking met Vlasman Asbestsanering B.V. een kennisbijeenkomst georganiseerd met als thema “wijzigingen asbestwetgeving en innovatie in saneringstechnieken”.

Wijzigingen asbestwetgeving en innovatie saneringstechnieken

Tijdens deze bijeenkomst heeft IDDS de laatste asbest wetswijzigingen zoals de grenswaarde verlaging amfibool, LAVS, inlegvellen en vervallen van type A en B onderzoeken, in één presentatie samengevat. Ook de geplande wijziging NEN 2990 voor het vrijgeven na asbestsanering is behandeld. Vlasman heeft een inzicht gegeven in de laatste innovaties op het gebied van asbestsanering zoals mini containment, batteryspray en factor 85. Het blijft noodzaak om asbestsaneringstechnieken blijvend te innoveren om ook aan de toekomst wetswijzigingen te blijven voldoen. De deelnemers konden zelf ook fysiek ervaren hoe het is om in een mini containment een asbestsanering uit te voeren.

Meld u alvast aan voor de volgende kennisbijeenkomst

Het was een geslaagde en goed bezochte bijeenkomt waarbij ook onderling de nodige praktijkervaringen is gedeeld. De positieve reacties heeft ons doen besluiten later dit jaar een vervolg bijeenkomst te organiseren. Wilt u hierbij aanwezig zijn kunt u zich alvast aanmelden bij Bram Kroon teamleider IDDS Bouw- en Sloopmanagement bkroon@idds.nl.

Download de presentatie Wijzigingen Asbestwetgeving

De presentatie wijzigingen asbestwetgeving kunt u via deze link Presentatie Wijzigingen Asbestwetgeving mei 2017 downloaden en eens rustig nalezen. Heeft u daarover vragen neem dan gerust contact met ons op.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.