Onze opdrachtgever Maik Knuiman van de Provincie Gelderland schreef samen met Rutger Snoek van het Rijksvastgoedbedrijf een interessant artikel op het kennisplatform Cement over het hergebruiken van kanaalplaten uit sloop objecten. Ook de ambitie die zij hebben met de circulaire sloop van Pinsenhof A in Arnhem komt in dit artikel uitgebreid aan bod. IDDS is bij dit sloopproject betrokken als technisch manager circulair delven waarbij hergebruik van kanaalplaten in de praktijk wordt gebracht om de markt aan te tonen dat het kan. Opgedane kennis over het hergebruik van kanaalplaten bij dit project wordt in de toekomst gedeeld.

Lees het artikel ‘Hergebruik kanaalplaten: meer dan een technische uitdaging’ op de website van Cement door hier te klikken!  

Circulair delver gezocht!

Tevens zoekt de Provincie Gelderland voor dit project nog een innovatieve sloper/demontage bedrijf. De Provincie Gelderland gaat het oude kantoorpand aan de Prinsenhof in Arnhem circulair delven. De ambitie bij dit project is hoog! Provincie Gelderland daagt marktpartijen uit om niet alleen te slopen, maar vooral ook om mee te denken over hoe zoveel mogelijk materialen uit het gebouw hoogwaardig kunnen worden hergebruikt. Dit is redelijk pionieren, dus een beetje lef is welkom. Vanwege het innovatie karakter is er voor gekozen om dit project middels een UAV-GC contract aan te besteden met een dialoog ronde (light). Op deze manier zoeken we de maximale samenwerking op. Voor innovatie circulaire delvers betekent dat een grote kans om impact te maken.

Bent u hierin geïnteresseerd en/of wil u meer informatie? Klik dan hier!

 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.