Op 2 november tekenden IDDS en Dunavie een raamcontract om ca. 5.000 woningen te digitaliseren conform de NEN 2580. Het werd in het bijzijn van Dennis Wijnands, Lonneke Kienhuis, Elwin Kamminga en Kees Brouwer (van links naar rechts op bovenstaande afbeelding) een bijzondere aangelegenheid. Dit omdat de ondertekening van het contract op volledig ‘corona-veilige’ wijze gebeurde.

Nieuwe vastgoed waarderingsmethodiek

Gemeenten en coöperaties dienen vanuit de nieuwe waarderingsmethodiek voor het eind van 2021 hun gehele vastgoedvoorraad op basis van de NEN 2580 op te laten nemen. Voor Dunavie betekent dit dat zij in een korte periode nog ca. 5000 woningen moeten laten opnemen en digitaliseren. IDDS gaat daarom in de periode tussen november 2020 en juni 2021 maandelijks ruim 600 woningplattegronden digitaliseren. Voor het inmeten van de woningen op locatie wordt een strak coronaprotocol gehanteerd.

Zowel bouwkundig-, verhuur- en NEN 2580 plattegrond

De plattegronden zijn zo ontwikkeld dat deze door Dunavie ook kunnen worden gebruikt als verhuurtekening, bouwkundig- en NEN 2580 plattegrond. Zo haalt Dunavie op een eenvoudige wijze meer uit de investering.

Bewezen kwaliteit

De opdracht werd IDDS gegund op basis van bewezen kwaliteit. De afgelopen twee jaar heeft IDDS namelijk al duizenden woningen ingemeten en uitgetekend voor Dunavie. Dit gebeurde vaak in combinatie met het opstellen van een energielabel en een asbestinventarisatie. Hierdoor minimaliseerde we de overlast voor huurders. Een win-win situatie dus. 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.