Het leveren van een goede bijdrage aan de verbetering van ons klimaat en milieu is voor ons als milieubureau belangrijk. IDDS heeft dan ook voor de periode tussen 2014 en 2020 ambitieuze doelstellingen opgesteld. De doelstellingen bestaan uit het reduceren van CO2-emissie op het gebied van gas, brandstof, elektriciteitsgebruik, zakelijke kilometers.

Doelstellingen CO2 reductie

Vanuit ons basisjaar 2014 is geïdentificeerd dat het gebruik van elektra binnen onze organisatie het belangrijkste aandeel heeft in onze CO2-footprint. Om de CO2-emissie te verlagen is IDDS per 2015 overgestapt op groene stroom. Deze stroom was gedeeltelijk afkomstig van waterkracht stroom uit Noorwegen en windmolens uit Frankrijk. Per 1-1-2017 is IDDS geheel overgestapt naar 100% groene stroom van Nederlandse Windmolen van Pure Energie. Geheel groene stroom opgewekt in Nederland én gebruikt in Nederland.

Doelstelling CO2 reductie scope 2 ruim behaald met 95%

Voor de periode van 2014 – 2020 heeft IDDS binnen scope 2 van de CO2-prestatieladder de ambitie om de CO2-emissie met 70% te verminderen. Eind 2017 heeft onze organisatie een reductie van 95% binnen scope 2 gerealiseerd. Een prestatie waar we trots op zijn!

Naast de reductie van CO2 door het gebruik van groene stroom zijn binnen onze organisatie uiteraard diverse maatregelen uitgevoerd om het aantal verbruikte kWh elektra en m3 gas te reduceren.

Samen zorgen voor minder CO2 op uw project

Het verbeteren van ons klimaat doen we samen. Naast het verhogen van onze bijdrage aan een beter klimaat denken we als adviseurs ook graag met u mee voor het verlagen van de CO2-footprint op uw project.

Voor meer informatie omtrent onze doelstellingen, behaalde resultaten en footprint kunt u terecht bij onze certificaten.  Voor vragen kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord!

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.