In opdracht van gemeente Eindhoven stellen IDDS en Bombs Away een CE-Bodembelastingkaart op. Het betreft een riscokaart voor een hele gemeente waarop de locaties van oorlogshandelingen zijn aangegeven. Met de gemeente is er een raamcontract afgesproken voor meerdere jaren. Benieuwd wat er bij een CE-Bodembelastingkaart komt kijken? Lees snel verder.

Conventionele explosieven aanwezig door bombardementen WOII

Gemeente Eindhoven is tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen door bombardementen en beschietingen. Bij grondroerende werkzaamheden worden nog steeds conventionele explosieven aangetroffen. Gezien de ruimtelijke ontwikkelingen in de nabije toekomst, heeft de gemeente behoefte aan een overzicht van alle locaties waar oorlogshandelingen plaatsvonden. Zo kunnen de betrokken partijen veilig bouwen en wordt vertraging in het project voorkomen.

Bombardementen WOII

Bombardementen WOII in Eindhoven

CE-Bombelastingkaart

Door het uitvoeren van gedegen historisch vooronderzoek inventariseren wij alle oorlogshandelingen. Gebieden met een verhoogde kans op explosieven bakenen wij als verdachte gebieden af en worden gemarkeerd. Met behulp van deze kaart is het mogelijk om vast te stellen of grondroerende werkzaamheden in verdachte gebieden gaan plaatsvinden. Indien dit het geval is, kan er direct actie ondernomen worden.

Ontzorgen op het gebied van explosievenopsporing

IDDS kijkt uit naar een prettige samenwerking met zowel Bombs Away als gemeente Eindhoven om zo het gezamenlijke doel te realiseren: gemeente Eindhoven ontzorgen op alle vlakken van explosievenopsporing.

Luchtfoto bombardementen Eindhoven

Luchtfoto na bombardementen Eindhoven

Meer weten over opsporingsonderzoek naar bommen en explosieven?

Achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog vormen ook een risico bij de realisatie van uw project. Het aantreffen van een explosief is gevaarlijk, maar zorgt ook voor druk op de planning en het budget binnen uw project. IDDS gaat samen met u op zoek naar integrale en waardevolle oplossingen op het gebied van ontwikkeling van locaties, zowel boven- als ondergronds. Op zoek naar meer informatie? Stel hier uw vraag of neem contact op met explosieven onderzoeksbureau IDDS.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.