Bouw- en Sloopmanagement

IDDS levert bouwmanagement en sloopmanagement bij uw bouw- en sloop projecten. We staan garant voor de begeleiding van bouw- en vastgoed gerelateerde projecten in de breedste zin van het woord. Van initiatief tot en met nazorg, exploitatie en beheer. Wij inspecteren, onderzoeken, calculeren en adviseren op het gebied van asbest, chroom-6, bouw en sloop. Hierbij hebben we een sterke focus op circulariteit, duurzaamheid en gebiedsontwikkeling.

Bouwmanagement

Uw bouwproject gaat verder dan de tastbare stenen. Bouwen gaat over processen, risico’s, geld en wet- en regelgeving. Wat ons onderscheid is dat wij uw bouwproject kunnen overzien in processen en tijd en hebben verstand van bouwkosten. Zo zorgen wij dat u overzicht over uw project houdt en inzicht in de kosten heeft. Dit geeft u rust en zorgt dat wij uw project optimaal kunnen managen.

Ons motto daarbij is dat ‘Standaard oplossingen niet bestaan. Elk project is uniek en vraagt om een eigen, moderne en creatieve aanpak voor maximaal resultaat’. Hierbij maken wij gebruik van de laatste technieken en houden nauwlettend de recente marktontwikkelingen in de gaten. Creativiteit en inzicht in de laatste ontwikkelingen betekenen voor u verrassende oplossingen niet alleen kostenefficiënt zijn, maar uw project ook bijzonder en leuk maken.

Bij onze projecten hebben wij een sterke focus op ecologisch, klimaat adaptief, gezond en circulair bouwen en de energietransitie. Samen met onze collega bedrijven binnen de IDDS Groep kunnen wij u bij ontwikkelingstrajecten ook volledig ondersteunen en de benodigde vergunningen verzorgen.

Wij verzorgen onder andere: 

 • Haalbaarheidsstudies
 • Bouwkosten advisering van initiatief tot en met exploitatie
 • Bouwkundig advies (met een focus op ecologisch, klimaat adaptief, gezond en circulair bouwen)
 • Bouwmanagement van initiatief tot realisatie
 • Directievoering en toezicht
 • Technische Due Dilligence / aan- en verkoopkeuringen
 • NEN 2767 conditiemetingen en opstellen van meer jaren onderhoudsplannen
 • Schade expertise (bouwkundige opnamen / nulmetingen, deformatiemetingen en trillingsmetingen)
 • Duurzaamheidsadviezen, Circulair bouwen en Energie labels (EPA – W)


Sloopmanagement

Naast bouwmanagement doen we ook sloopmanagement bij IDDS. Het amoveren van gebouwen is de afgelopen jaren veel complexer geworden. Bij het slopen kunt u te maken krijgen met risico’s op het gebied van asbest, chroom-6, ecologie, archeologie, bodem, explosieven, geluid, trillingen en omgevingsrisico’s. Voorafgaand aan uw project kunnen wij risicoanalyses uitvoeren en nog belangrijker deze risico’s als geen ander voor u managen. Dit kunnen wij doordat wij binnen de IDDS groep voor al deze disciplines de expertise in eigen huis hebben en daardoor snel onderling kunnen schakelen. Dit is absoluut uniek.

Bij onze dienstverlening hechten wij veel belang aan de omgevingscommunicatie, met name bij binnenstedelijke sloop. In die gevallen verzorgen wij het totale omgevingsmanagement bestaande uit het opstellen van communicatie- en monitoringsplannen, het uitvoeren van bouwkundige nulmetingen, deformatiemetingen en trillingsmetingen. Compleet ontzorgen dus.

Met deze werkwijze managen wij uw project, zodat u tijdens de amovatie niet wordt verrast met vervelende vertragingen of oplopende meerkosten. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken en zetten wij graag voor u in.

Wilt u uw project circulair aanpakken of uw gebouw duurzaam laten ontmantelen leest u dan verder bij onze dienstverlening op het gebied van duurzaam en circulair slopen.

Onze sloopmanagement dienstverlening bestaat o.a. uit:

 • Asbestinventarisaties
 • Onderzoek en advies chroom 6 / chroom VI
 • Sloopinventarisaties / Opstellen materialen paspoort / demontageplan
 • Omgevingsonderzoeken (flora en fauna, Bodem, Archeologie, Explosieven, Geluid en Trillingen)
 • Opstellen van monitoringsplannen
 • Opstellen van sloopbestekken (traditioneel of prestatiegericht)
 • Verzorgen van de sloopmelding / sloopvergunning
 • Verzorgen van de aanbesteding (op prijs of EMVI)
 • Verzorgen van de directievoering en/of het toezicht over uw sloopproject.
 • Omgevingsmonitoring (bouwkundige vooropnamen, deformatiemetingen en trillingsmetingen

Duurzaam en circulair slopen

Ca. 95% van al het sloopmateriaal in Nederland wordt gerecycled. Op zich is dit al best een mooie prestatie, maar voor het recyclen wordt wel heel veel energie verbruikt en het restmateriaal is vaak heel laagwaardig te gebruiken en eindigend (niet circulair), denk aan betonpuin wat als verharding onder wegen wordt gebruikt en daarna nooit meer beton wordt.

Met de nieuwste technieken en de huidige marktontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen kan uw sloopproject, door zoveel mogelijk materialen en bouwstoffen te oogsten en die zo hoogwaardig mogelijk circulair her te gebruiken (urban mining), veel duurzamer worden gesloopt (of eigenlijk wordt ontmanteld) en vaak zelfs goedkoper ook nog want goede bouwmaterialen en bouwstoffen zijn immers geld waard.

IDDS heeft de ervaring en expertise om u hierin volledig te adviseren. Zowel met betrekking als BREEAM slopen als Circulair slopen. Wilt uw meer weten lees het door ons uitgevoerde onderzoek, bekijk een van onze circulaire sloopprojecten of laat uw vrijblijvend persoonlijk informeren. Samen met u maken wij van uw project een duurzaam en circulair succes.

Meer weten over circulair slopen in de praktijk? Onderstaand een video van een presentatie van Bram Kroon, teamleider en adviseur bij IDDS Bouw- en Sloopmanagement. Hij vertelt in zijn presentatie uitgebreid over onze circulaire dienstverlening bij de ontwikkeling van ‘Park 070’ in Voorburg.   

Meer dan alleen bouwmanagement en sloopmanagement

IDDS is een landelijk opererend multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau. Samen met u gaan wij op zoek naar integrale en waardevolle oplossingen op het gebied van ontwikkeling van locaties, zowel boven- als ondergronds.

Stel direct uw vraag over bouwmanagement en sloopmanagement, of over circulair slopen via onderstaand formulier.

  Naam (verplicht)

  E-mail waarop wij u kunnen bereiken (verplicht)

  Telefoonnummer (niet verplicht, maar wel handig om snel contact te maken)

  Uw bericht