In opdracht van Marienhaven Warmond BV organiseerde IDDS Bouw- en Sloopmanagement de volledige asbestsanering in het kader van de revitalisering van het rijksmonument Mariëngaerde te Warmond. Marienhaven Warmond BV heeft begin 2017 het voormalig woon-zorgcentrum gelegen aan Mgr. Aengentlaan 1-3 te Warmond aangekocht. Verder is Marienhaven Warmond BV voornemens het complex te her ontwikkelen. Deze herontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd.

Letters Mariënhaven op het hek bij de ingang

De asbestsanering was nodig om in binnen de bestaande monumentale bebouwing huurwoningen te realiseren naar Amerikaans model met hoogwaardige gemeenschappelijke voorzieningen. In het aangrenzende gebouw Mariënhaven en de nieuwbouw Mariënhof zullen koopappartementen en woningen gerealiseerd worden. Hiervoor zal tevens een deel van het gebouw worden gesloopt (deel Mariënstate (het Kompas)) om plaats te maken voor een hofje.

Asbestsanering en omgevingsonderzoeken bestemmingsplanprocedure

IDDS speelt voor het realiseren van deze ontwikkeling een belangrijke rol door het aanleveren van alle benodigde onderzoeken en door te ondersteunen in de hele bestemmingsplanprocedure voor de Marienhaven. Ook speelt IDDS een belangrijke rol door het verzorgen van de begeleiding van de asbestsanering van het naastgelegen gebouw ‘Mariengaerde’. Het overall proces- en projectmanagement voor de totale revitalisering wordt door abcnova integraal verzorgt. De asbestsanering is uitgevoerd door van Van Diemen Sloopwerken.

Totale advisering vanaf onderzoeksfase tot en met oplevering

IDDS verzorgde voor dit project het totale sloopmanagement voor de asbestsanering en onderzoeken ten behoeve van de bestemmingsplanprocedure.  Zoals u van ons gewend bent vanaf onderzoeksfase tot en met uitvoering en oplevering:

Wilt u weten wat IDDS voor uw project kan betekenen? Neemt u dan contact op met onze adviseur Bram Kroon: 06-53579253 / bkroon@idds.nl.

 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.