Onderzoeks- en adviesbureau IDDS Archeologie voert in april onderzoek uit aan de Lage Zijde. De archeologen gaan proefsleuven graven in het gebied tussen het Aarplein en de Leeuwerikstraat, waar straks nieuwbouwwoningen komen.

Archeologisch onderzoek IDDS in Alphen aan den Rijn

In april graven archeologen van IDDS in het Aarplein in Alphen aan den Rijn. Eerst worden een aantal sleuven gegraven om te kijken of er ook echt archeologisch resten aanwezig zijn. Als dat zo is, dan wordt aanvullend onderzoek uitgevoerd. Het grootste deel van het proefsleuvenonderzoek wordt ten zuiden van de Kromme Aar, direct langs het water en op een gedeelte van de parkeerplaats gedaan.

Kijkmiddag archeologische vondsten

Op woensdag 19 april staat er op het Aarplein een marktkraam van onze archeologen. De archeologen laten daar tussen 13.00 en 15.00 uur zien wat ze tot dan toe hebben gevonden. Komt u kijken?

Onderzoeks- en adviesbureau IDDS Archeologie

Bevindt u zich in het traject voor het aanvragen van een vergunning voor uw geplande ontwikkeling, dan kan ook archeologie een rol spelen in uw vergunningaanvraag. IDDS Archeologie adviseert u in de noodzaak en invulling van archeologisch, cultuurhistorisch en bouwhistorisch onderzoek binnen uw projectlocatie. Ook voor specialistisch onderzoek kunt u bij ons terecht, bijvoorbeeld archeobotanisch onderzoek.

Meer informatie over het onderzoek aan de Lage Zijde vindt u op Alphens.nl

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.