Vanwege onze groeiende rol als integrale adviseur bij ruimtelijke ontwikkelingen en toenemende vraag naar onze ecologische diensten, zoeken wij een (liefst ervaren) adviseur ecologie. Binnen IDDS ben jij één van de aanspreekpunten voor ecologisch advies in het kader van de ruimtelijke ontwikkelingen die wij begeleiden.

Waar zijn wij naar op zoek?

Als adviseur ecologie specialiseer je je in het uitvoeren van ecologisch onderzoek. Van Wet natuurbescherming tot de Verordening uitvoering Wet natuurbescherming Zuid-Holland, van gebiedsbescherming tot soortenbescherming, van vrijstelling op basis van gedragscodes tot het treffen van mitigerende maatregelen vooruitlopend op een ontheffingsaanvraag. Binnen IDDS is er de ruimte om zowel de theoretische kennis op orde te krijgen, als gevoel met de praktische uitwerking inclusief de vertaling in een doelgericht advies.

Je vindt het uitdagend om vroegtijdig in het proces in te schatten welke natuurwaarden in een projectgebied voorkomen en daarop te anticiperen in plan van aanpak. Voor veel ontwikkelaars is tijd geld en daar ben je je maar al te bewust van. Meedenkend en integraal advies voor de opdrachtgever door doelgerichte afstemming aan de voorkant van het proces met alle relevante disciplines binnen IDDS, dat is een werkomgeving waarin je je prettig voelt!

Wat verwachten wij van jou?

 • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, met als zwaartepunt (Nederlandse) ecologie;
 • Goede, praktisch toepasbare soortenkennis en inzicht in de belangrijkste natuurwet- en regelgeving in het kader van ruimtelijke procedures;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je kunt goed werken in teamverband en bekleedt daarin een proactieve rol vanuit jouw expertise;
 • Je bent in staat om jouw expertise als onderdeel van een totaaladvies te verwoorden;
 • Je bent resultaatgericht, klantgericht, enthousiast en initiatiefrijk: een echte IDDS adviseur!
 • Een pre is aantoonbare praktijkervaring in bureau- en veldonderzoek (quickscan, nader onderzoek) naar beschermde soorten en natuurgebieden (Natura 2000, NNN).

Wat kun jij van ons verwachten?

 • Wij zijn een landelijk opererend multidisciplinair onderzoeks-, advies- en ingenieursbureau met een zwaartepunt in ‘onze achtertuin’ de Duin- en Bollenstreek en opererend vanuit Noordwijk;
 • Een unieke combinatie van specialisten en generalisten, met ondergrondse, bouwtechnische, civieltechnische en ruimtelijke procedurekennis;
 • Afwisselend werk: wij begeleiden uiteenlopende ruimtelijke ontwikkelingen;
 • Een jaarcontract met zicht op en wens tot een langdurige werkrelatie;
 • Naast een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden, is het belangrijkste wel de fijne sfeer die we je kunnen bieden. We hebben hier veel lol in ons werk, hebben leuke uitjes en omgang met elkaar en helpen elkaar waar we kunnen.

Interesse of vragen over deze vacature?

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Jan Breukelman, teamleider Ruimte & Ontwikkeling op nummer 071-4028586 of per mail: jbreukelman@idds.nl.

Schriftelijke sollicitatie met CV kun je sturen naar IDDS Milieu te Noordwijk, o.v.v. vacature adviseur ecologie. Mail: info@idds.nl of per post: Postbus 126, 2200 AC Noordwijk.

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.