Actualiteit: tijdelijk handelingskader PFAS-houdende grond en baggerspecie van kracht

0

Op 8 juli jl. is het tijdelijk handelingskader voor de omgang met PFAS-houdende grond en baggerspecie aangeboden aan de Tweede Kamer. Vanaf dat moment geldt de verplichting om bij partijkeuringen PFAS-analyses te doen. Er is geen overgangstermijn omdat onderzoek naar het voorkomen van PFAS volgens de zorgplicht feitelijk al verplicht was.

Voor eerder uitgevoerde partijkeuringen of (water)bodemonderzoeken geldt een overgangstermijn tot 1 oktober 2019, waarmee deze milieuhygiënische verklaringen nog mogen worden gebruikt om de betreffende partij grond of baggerspecie toe te passen zonder aanvullende analyse op PFAS. Bij toepassing na 1 oktober 2019, moet de partij wel aanvullend op PFAS  worden onderzocht.

Bron: RWS/Bodemplus

Bodemonderzoek en partijkeuringen
IDDS Milieu heeft alle expertise in huis om PFAS-onderzoek in (water)bodem en partijkeuringen bij uw projecten uit te voeren. Meer informatie hierover? Neem dan contact op door onderstaand contactformulier in te vullen of direct contact op te nemen met onze Senior Adviseur  Jeroen Keijzer: jkeijzer@idds.nl  / 071 – 402 85 86.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (niet verplicht, maar wel handig om snel contact te maken)

Uw bericht

twitterlinkedin
Delen

Comments are closed.