In de advies- en ingenieursbranche staat de tijd nooit stil. Je telefoon rinkelt af en aan. Je mailbox vult zich continu. En in al die hectiek blijf je toch graag scherp en creatief, dat is tenslotte wat ook je collega’s en je klanten van je verwachten.

En je wil fit blijven, maar als professional kom je chronisch tijd te kort natuurlijk. Oplossingsgericht als we zijn wordt van alles en nog wat bedacht om letterlijk en figuurlijk niet stil te hoeven staan.

Een heuse website gewijd aan fitness op kantoor helpt u aan een compleet fit-plan en voorziet desgewenst de hele vergaderkamer van fietsbureaus (zie figuur 1). Vergaderen kan tenslotte prima op de fiets.

Ons kantoor heeft (nog) geen fietsbureaus. Wel een hele batterij ambitieuze professionals, die altijd op zoek zijn naar creatieve oplossingen. En die ontstaan net zo makkelijk, zo niet makkelijker, in een fit lijf met een actieve geest.

Het hele internet staat vol met blogs over hoe hardlopen je cognitieve functies verbeterd, hoe het je creatiever en flexibeler maakt, en hoe je door de snelle lopen overige zaken ook stukken sneller oppakt (‘tijd is geld’ was het toch?). Dat hoeven we hier niet te herhalen. Maar in de overtuiging dat succes ligt in het delen van kennis en ervaring, kunnen positieve ervaringen niet genoeg gedeeld worden!

idds-hardlopen-02Zo eens in de week trek ik met 2, 3 collega’s de stoute hardloopschoenen aan. Dan stoppen we een half uurtje eerder met werk. In een rustige duurloop worden complexe situaties besproken. Tijdens het hardlopen lijken gemakkelijker nieuwe inzichten te ontstaan, nieuwe invalshoeken. Complexe situaties worden zo omgezet in kansen.

Zijn de hoofden even geblokkeerd, dan knallen we er een interval-schema tegenaan en wordt er niet gesproken, onmogelijk. In een voldaan, verhit lijf worden problemen vloeibaar en afgevoerd met het zweet van de inspanning. Dan volgen in de paar minuten uitlopen als vanzelf de oplossingen in korte en krachtige dialogen. Het half uurtje is dubbel ingehaald!

 

 

 

 

 

twitterlinkedin
Deel.

Reageren niet mogelijk.